کلاس ما

در این وبلاگ به فعالیتهای کلاس ما پرداخته می شود

کلاس ما

در این وبلاگ به فعالیتهای کلاس ما پرداخته می شود

چگونه نامه بنویسیم

  با یاد و نام خدا 

  چگونه نامه بنویسیم 

   برای نامه نوشتن، فقط باسوادبودن وداشتن کاغذ، قلم، پاکت و تمبر کافی نیست. اینها وسیله ی نامه نویسی و فرستادن یک نامه است. نامه ی خوب باید با نام خدا شروع شده و دارای تاریخ، عنوان گیرنده ی نامه، متن نامه، عبارت پایان نامه، امضای نویسنده ی نامه، نام و نام خانوادگی و نشانی نویسنده ی نامه باشد.

  تاریخ نامه را بالای نامه در گوشه ی سمت چپ و با فاصله از لبه ی کاغذ می نویسیم. 

  نام گیرنده ی نامه و هر چندکلمه ای که به آن اضافه می کنیم همیشه در اوّل نامه نوشته می شود و به آن عنوان نامه می گویند. عنوان نامه به یک دوست یا آشنا با عنوان نامه ی اداری که به یک ارگان یا اداره می نویسیم، تفاوت دارند. عناوینی مانند پسر عزیزم، برادر مهربانم، دوست گرامی و یا ریاست محترم اداره ی ، فرماندهی محترم نیروی انتظامی، ریاست محترم جمهور و ... . بهتر است عنوان نامه را با کمی فاصله زیر تاریخ نامه بنویسیم به طوریکه از لبه ی راست کاغذ چندسانتیمتر فاصله داشته باشد.

  متن نامه مهمترین قسمت نامه است. برای این نامه می نویسیم که از حال کسی باخبر شویم، خبری را به کسی برسانیم، درخواستی را که از کسی یا اداره ای داریم به او یا آن اداره بگوییم. حرفهایی که می خواهیم به گیرنده ی نامه بگوییم، متن نامه را تشکیل می دهد. نوشتن متن نامه را همیشه پایین تر از عنوان نامه  و با فاصله ای بیشتری از بقیه ی سطرها می نویسیم. اگر در نامه به بیش از یک موضوع می پردازیم، باید هر موضوع از سر سطر آغاز گردد.

  اگر درنامه به بیش از یک موضوع اشاره داریم، شروع هر موضوع باید از سر سطر و به اندازه ی یک سانتیمتر جلوتر باشد.

 نامه های اداری مانند فارسی کتابی نوشته می شوند ولی نامه هایی که برای دوست یا آشنایی می نویسیم می تواند با استفاده از فارسی محاوره ای باشد یعنی همانگونه که صحبت می کنیم بنویسیم.

  نامه ی خوب باید دارای حاشیه هم باشد. حاشیه یعنی فاصله ی نوشته تا لبه های کاغذ. داشتن حاشیه سبب زیبایی نوشته می گردد. در زبان فارسی حاشیه ی سمت راست باید کمی بیشتر ازحاشیه ی سمت چپ باشد.

    عبارت پایان نامه هم باید متناسب با ارزش و مقام کسی باشد که برایش نامه می نویسیم. عنوان پایان نامه ای که برای یک دوست می نویسیم با عبارت پایان نامه ی اداری فرق می کند. برخی عبارات پایان نامه برای نامه های دوستانه : دوست تو، برادرت، کسی که فراموشت نمی کند و عبارات پایان نامه ی اداری مانند: با احترام.

  وقتی نامه را تمام کردیم باید آن را امضا کنیم. برای این کار، زیر یا سمت چپ عبارت پایان نامه، نام و نام خانوادگی خود را نوشته و امضا می کنیم. در نامه ای که برای دوست یا آشنا فرستاده می شود، نام کوچک نویسنده ی نامه کافی است.

  اگر برای کسی نامه می نویسیم که مارا خوب می شناسد، او با دیدن نام ما در آخرنامه می تواند بفهمد که این نامه را چه کسی نوشته است امّا اگربرای کسی نامه می نویسیم که چندان با ما آشنا نیست، حتما باید نام ونشانی خود را علاوه بر روی پاکت، در زیر نامه هم بنویسیم. بعضی نام ونشانی خود را تنها در پشت پاکت نامه می نویسند. اگر پاکت نامه گم شده یا آدرس به علّتی پاک یا سیاه شود، دیگر نشانی نویسنده را نمی توان خواند.

  پس از نوشتن نامه آن را چندبار به دقّت می خوانیم و در پاکت می گذاریم. همیشه آدرس فرستنده و گیرنده را  قبل از آن که درِ پاکت را بچسبانیم، می نویسیم.

                                                       

                                                                                              « موفّق باشید »                                                 

نظرات 4 + ارسال نظر
m'r پنج‌شنبه 12 اسفند 1395 ساعت 11:27

خیلی خوب بود

محسن پنج‌شنبه 21 بهمن 1395 ساعت 01:59

سلام اگه شما در نوشتم نامه مهارت دارین میشه داخل نوشتن نامه کمکم کنید ممنون میشم جوابمو بدین

ناشناس سه‌شنبه 28 دی 1395 ساعت 16:28

عالی بود مرسی

♡Yalda♡ سه‌شنبه 21 دی 1395 ساعت 22:23 http://kelase5-3

عالی بود مرسی:

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد